Gallup heeft
de wetenschap in sterke punten gebracht

Al tientallen jaren helpt de CliftonStrengths-assessment mensen te excelleren. Van topmanagers tot verkopers, verplegers, leraren, studenten, predikanten en anderen: meer dan 12 miljoen mensen profiteren ervan dat ze zich laten leiden door hun sterke punten.

In 2001 introduceerde Gallup de oorspronkelijke CliftonStrengths-assessment aan de wereld in Ontdek je sterke punten. Het boek werd een New York Times-bestseller en er werden bijna twee miljoen exemplaren van verkocht. De schrijver en maker van de CliftonStrengths, voormalig president van Gallup Dr. Donald O. Clifton (1924-2003), werd uitgeroepen tot de vader van de psychologie op basis van sterke punten door de American Psychological Association.

In 2007 publiceerde Gallup StrengthsFinder 2.0 en werd de nieuwe en geüpdatete versie van de populaire assessment onthuld. StrengthsFinder 2.0 werd onmiddellijk een bestseller bij Wall Street Journal, Businessweek USA Today. Er zijn tot nu toe meer dan vier miljoen exemplaren van verkocht en het werd uitgeroepen tot het best verkochte boek op Amazon van 2013.

Gallup heeft diverse boeken gepubliceerd over ontwikkeling op basis van sterke punten in uiteenlopende functies. Al deze boeken gaan uit van de CliftonStrengths als de hoeksteen voor het ontdekken van sterke punten en persoonlijke ontwikkeling.

Doe elke dag waar u het best in bent

Sterke punten zijn de unieke combinatie van talenten, kennis en vaardigheden waar iedere persoon over beschikt. Mensen gebruiken deze aangeboren eigenschappen en vaardigheden in hun dagelijks leven om hun werk te doen, contact te hebben met anderen en hun doelen te realiseren. Maar de meeste mensen weten niet wat hun sterke punten zijn en kunnen ze dan ook niet in hun voordeel gebruiken.

Als mensen zich elke dag op hun sterke punten focussen, is de kans zes keer groter dat zij echt betrokken zijn bij hun werk. Ze zijn ook veel productiever, zowel persoonlijk als in teamverband. En de kans is drie keer groter dat ze een uitstekende levenskwaliteit genieten.

Door uw sterke punten te ontdekken en te ontwikkelen, komt u in de positie om elk dag te doen waar u het best in bent. Ontdek die van u vandaag nog!