Legutóbbi frissítés: 2018. május 30.

A Gallup tevékenységét mindig is a magánélet védelme fémjelezte. A Gallup 1935-ös alapítása óta megőrizte a felmérések minden olyan résztvevője adatainak bizalmasságát, aki kifejezetten nem járult hozzá személyes adatainak vagy egyedi eredményeinek kiadásához. A Gallup hasonlóképpen védi a Gallup webhelyeit meglátogató magánszemélyek adatait is. A jelen Adatvédelmi szabályzat alkalmazásában a "Gallup", illetve a többes szám első személy használata a következőre utal: Gallup, Inc., 901 F Street, NW, Washington, D.C., 20004, U.S.A., valamint annak leányvállalatai és társult vállalkozásai.

A Gallup adatvédelmi tisztviselője a következő e-mail-címen érhető el: Privacy_Administrator@Gallup.com.

Ez a nyilatkozat ismerteti a Gallup webhelyein, illetve a Gallup webhelyein keresztül nyújtott szolgáltatások révén gyűjtött és feldolgozott adatok típusait - ideértve a személyes adatokat -, valamint azt, hogy a Gallup ezeket az információkat milyen módon kezeli. Az adatvédelmi nyilatkozattal vagy személyes adataival kapcsolatos kérdéseit a Privacy_Administrator@Gallup.comcímen teheti fel.

Személyes adatok

Adatvédelmi szabályzatunkban a "személyes adat" kifejezés azokra az adatokra utal, amelyeket a felhasználó egyedileg ad meg a Gallup számára, és amelyek közvetlenül vagy közvetve, önállóan vagy más adatokkal együttesen alkalmasak vagy alkalmasak lehetnek a felhasználó azonosítására. Személyes adat például az Ön neve, postacíme, telefonszáma, e-mail-címe és más olyan adata, amely Önt azonosítja vagy alkalmas lehet az Ön azonosítására.

Az Ön azonosítására önmagukban nem alkalmas adatok nem minősülnek személyes adatnak.

I. A GALLUP WEBHELYEIN GYŰJTÖTT ADATOK

A Gallup webhelyein két módon gyűjtünk adatokat: (1) közvetetten (például a webhely technológiáján keresztül), és (2) közvetlenül (például a webhely látogatói által a különféle oldalakon önkéntesen megadott adatok révén).

Az adatokat a Gallup Inc. Amerikai Egyesült Államokban ("USA") található szervereire továbbítjuk. A Gallup tanúsította az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma felé, hogy tartja magát a Privacy Shield egyezmény elveihez. Az EU általános adatvédelmi rendeletének ("GDPR") 45. cikke értelmében az Európai Bizottság elismeri az EU és az USA közötti Privacy Shield egyezmény betartásának tanúsítását a megfelelő szintű adatvédelem igazolásaként, így az Egyesült Államokba irányuló adattovábbítás nem igényel külön jóváhagyást (lásd az alábbi III. 7 "Együttműködés a szabályozó hatóságokkal, illetve azok szabályainak betartása" részt).

1. Közvetetten gyűjtött adatok

Az Ön által a Gallup webhelyekkel folytatott interakciókon, illetve a webhelyek használatán keresztül a Gallup többféle adatot gyűjt közvetlen módon. Ezen adatok közé tartozhatnak többek között például böngészővel és eszközzel kapcsolatos információk, automatikus elektronikus kommunikáción keresztül gyűjtött adatok, alkalmazás használatával kapcsolatos adatok, tartalmakhoz kapcsolódó egyéni érdeklődési adatok, demográfiai információk, földrajzi vagy geolokációs adatok, statisztikai és összesített információk ("egyéb információk").

A statisztikai és összesített információk nem azonosítanak közvetlenül egy adott személyt, de származhatnak a személyes adatokból. Például összesíthetjük a személyes adatokat egy adott irányítószámhoz tartozó felhasználók százalékának kiszámítására.

Ha az egyéb információkat személyes adatokkal egyesítjük, az egyesített adatokat személyes adatokként kezeljük.

1.1 Gallup sütik

A közvetetten gyűjtött adatok egyes típusai "sütikben" kerülnek tárolásra. A sütik olyan kisméretű elektronikus adatfájlok, amelyeket egy webhely át tud írni a látogató merevlemezére, hogy segítséget nyújtson a látogatónak a webhelyen. Többféle sütit is használunk:

  • Nélkülözhetetlen sütik: ezek feltétlenül szükségesek a webhely működéséhez.
  • Funkcionalitást támogató sütik: ezek segítenek például "felismerni" a webhely visszatérő látogatóit. Ezeknek a sütiknek csak az a szerepük, hogy eltároljanak egy felhasználói kódot, hogy a webhely újbóli meglátogatásakor ne kelljen a felhasználónak újból megadnia az adatait.
  • Célzási sütik: ezek regisztrálják platformunk felkeresésének lépéseit és a meglátogatott oldalakat. Ennek alapján tudjuk webhelyünket az Ön érdeklődéséhez alakítani.

A sütik használata bevett internetes gyakorlat. Bár a legtöbb webböngésző automatikusan elfogadja a sütiket, a felhasználó dönthet a sütik fogadásáról vagy elutasításáról. Ön hozzájárulás formájában dönthet a sütik elfogadásáról vagy elutasításáról. A felhasználó beállíthatja webböngészőjét a sütik fogadásának letiltására vagy pedig arra, hogy süti érkezése esetén értesítést küldjön. A böngésző megfelelő beállításaival letiltható a sütik használata. Felhívjuk azonban a figyelmet, hogy ha így tesz, nem feltétlenül tudja elérni a Gallup webhelyek valamennyi funkcióját. A Gallup által elhelyezett sütik lejárnak, amint a felhasználó befejezi a webhelyen a munkamenetet, illetve akkor is, ha bizonyos ideig nem végez tevékenységet a webhelyen. Az általunk használt összes süti listáját ide kattintva érheti el.

1.1.a. Nyomkövetési adatok és harmadik fél elemzési szolgáltatók

A webhelyen zajló forgalom nagyságát és alakulását, így az adott webhely vagy weboldal napi látogatóinak számát rendszerint nyomkövetési adatnak nevezik. Az ilyen típusú, rendszerint közvetetten gyűjtött adatokat különféle módokon - így a számítógéphez az interneten való böngészéskor automatikusan hozzárendelt IP-címek révén - gyűjtik. A webszerverek - azaz a weboldalakat "kiszolgáló" számítógépek - automatikusan beazonosítják a felhasználó számítógépét az IP-címével. A Gallup webhelyeire látogatáskor szervereink naplózzák a felhasználói IP-címeket.

A nyomkövetési adatok gyűjtéséhez a Gallup harmadik fél elemzési szolgáltatók (ƒ"harmadik fél elemzési szolgáltatók") segítségét veszi igénybe. Ezek a harmadik fél elemzési szolgáltatók sütiket használnak arra, hogy megfigyeljék a Gallup webhelyeinek látogatók általi használatát. A süti által a Gallup webhelyeknek a felhasználó általi használatával kapcsolatban létrehozott adatok - beleértve a felhasználó IP-címét - a harmadik fél elemzési szolgáltatók kiszolgálóira kerülnek és ott tárolódnak. A harmadik fél elemzési szolgáltatók a Gallup megbízásából ezt az információt arra használják fel, hogy segítségével kiértékeljék, hogy a felhasználó miként használja a Gallup webhelyeit, illetve arra, hogy jelentéseket készítsen a webhelyen tapasztalható forgalomról, és hogy egyéb, a webhelyen észlelt aktivitással kapcsolatos információkat szolgáltasson. A harmadik fél elemzési szolgáltatók a felhasználó IP címét nem társítják az általuk tárolt semmiféle más adattal. Ezeknek az adatoknak a feldolgozása szükséges a Gallup jogos érdekeinek teljesüléséhez a GDPR 6. cikke (1). bekezdésének f) pontja értelmében, kifejezetten a webhely megfelelő működésének biztosítása céljából.

A fenti célok megvalósításához a Gallup a következő harmadik fél elemzési szolgáltatók közreműködését veszi igénybe: Google Analytics, Selligent, Oracle, Dynatrace és Zendesk. A lista mindegyik sütiről tartalmaz információt, az általa történő adatgyűjtés és adathasználat letiltásának módjával együtt.

Harmadik fél elemzési szolgáltatóink egyike a Google Analytics:

A Google Analytics a Google, Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA; a továbbiakban: "Google") egyik szolgáltatása, amely a felhasználó számítógépén elhelyezett sütik segítségével működik. Az ezen a sütin keresztül kinyert adatok a Google (általában az Egyesült Államokban található) szervereire továbbítódnak és ott tárolódnak. A Google arra használja ezeket az adatokat, hogy a mi nevünkben eljárva elemezze webhelyeink használatának módját. A böngészőjéből a Google Analytics felé továbbított IP-cím adatot a Google nem használja fel más adatokkal együtt profilalkotási célokból.

A Google Analytics által végzett adatgyűjtést és -felhasználást (sütik és IP-címek) megakadályozhatja az itt elérhető böngészőbővítmény letöltésével és telepítésével. A Gallup IP-cím anonimizálást alkalmaz, amely levágja/anonimizálja az IP-cím utolsó bájtját az Európai Unió tagállamai, illetve az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás más részes felei esetében. Csak kivételes esetekben történik meg, hogy a teljes IP-cím kerül megküldésre a Google egyesült államokbeli szervereire, és azt ott rövidítik le.

További információt a Google Analytics szolgáltatási feltételei között talál.

A Gallup részéről csak a kijelölt rendszergazdák férhetnek hozzá a Google Analytics által gyűjtött adatokhoz, és ezeket az adatokat kizárólag adminisztrációs és tervezési célokra használjuk, felhasználóink igényeinek kielégítése céljaira, így a webhelyen található tartalom továbbfejlesztésére, valamint a webhely tartalmának és/vagy megjelenésének egyéni felhasználókra vagy felhasználói csoportokra való testre szabásához.

b. Hirdetési célú sütik

Előfordulhat, hogy harmadik fél reklámcégek sütijeit használjuk, hogy nevünkben reklámokat helyezzenek el. Ezek a cégek sütiket és műveleti címkéket használhatnak a reklám hatékonyságának mérésére. Ön hozzájárulás formájában dönthet ezeknek a sütiknek az elfogadásáról vagy elutasításáról. A felhasználó beállíthatja webböngészőjét a harmadik féltől származó sütik fogadásának letiltására vagy pedig arra, hogy ilyen harmadik féltől származó süti érkezése esetén értesítést küldjön. Ha nem fogadja el ezeknek a sütiknek az elhelyezését, nem tudunk majd Önnek személyre szabott tartalmakat és hirdetéseket megjeleníteni.

2. Közvetlenül gyűjtött adatok

A Gallup gyűjt olyan személyes adatokat és egyéb információkat is, amelyeket a felhasználók önként adnak meg. Teljes mértékben a felhasználón múlik, hogy megadja-e a kért információkat.

A Gallup valamennyi közvetlenül gyűjtött adatot bizalmasan kezel, és az adatokat kizárólag a begyűjtésükkor meghatározott adott célra használja. A Gallup ezek egyéb felhasználásához a felhasználó engedélyét kéri. A felhasználó bármikor dönthet ezen információk törléséről is. A Gallup a felhasználó kifejezett beleegyezése nélkül nem biztosít a felhasználói adatokhoz hozzáférést barterügylet, kereskedelmi ügylet keretében, illetve a hozzáférést soha nem értékesítik.

2.1. A felhasználói fiók adatai

A Gallup egyik webhelyén fiók ("felhasználói fiók") létrehozásakor a felhasználótól személyes adatok megadása kérhető; ebbe korlátozás nélkül beletartozhat neve, e-mail-címe és telefonszáma. Ha a felhasználó a Gallup által értékesített valamely termék, szolgáltatás, hozzáférési kód vagy más cikk megvásárlása mellett dönt, a számlázáshoz kérni fogják a felhasználó fizetési adatainak és teljes címének megadását.

A Gallup ügyfeleként/felhasználójaként személyes adatokat kaphatunk Önről, amikor valamely weboldalunkra vagy szolgáltatásunkra/termékünkre regisztrál, vagy amikor visszajelzést ad a termékeinkről vagy szolgáltatásainkról. Ezeknek az adatoknak a feldolgozása szükséges az Ön és a Gallup között kötött szerződés teljesítéséhez a GDPR 6. cikke (1). bekezdésének b) pontja értelmében. Ügyfélként/felhasználóként személyes adatait - ha különben a törvény nem tiltja - a következő célokra használjuk fel:

  • Az Ön által kért termékek és szolgáltatások nyújtása.
  • A fiókjával vagy a kezdeményezett tranzakciókkal kapcsolatos kommunikáció, illetve tájékoztatás küldése szabályzataink vagy irányelveink változásairól.
  • Támogatás nyújtása többek között termékfrissítésekhez, termékjavításokhoz, valamint egyéb hasonló kommunikációkhoz.

Személyes adatait felhasználjuk továbbá a GDPR 6. cikke (1). bekezdésének f) pontja szerinti jogos érdekeinkből, például hogy tájékoztassuk Önt a webhely funkcióiról, új termékekről és szolgáltatásaink továbbfejlesztéseiről, valamint a Gallup termékeinek és szolgáltatásainak jelen Adatvédelmi szabályzat betartásával történő reklámozásához.

A felhasználói fiók adatait csak addig tároljuk, amíg a felhasználó a fiók megszüntetése mellett nem dönt (lásd a III.1. pontot lentebb). Amennyiben jogszabályi adatmegőrzési követelmények miatt tovább kell személyes adatokat őriznünk, azok Gallup általi további felhasználását letiltjuk, és az adatokat csak az adatmegőrzési időszak végéig tároljuk.

2.2. Más közvetlenül megadott személyes adatok

Az Ön által a Gallup webhelyein, illetve kapcsolatfelvételi űrlapokon vagy telefonon megadott adatokat szolgáltatásunk adatbázisában tároljuk, és addig őrizzük meg, ameddig szerződéses kötelezettségeink teljesítéséhez ez szükséges a GDPR 6. cikke (1). bekezdésének f) pontja értelmében, kivéve ha a hatályos jogszabályok ennél hosszabb megőrzési időt írnak elő.

II. ADATGYŰJTÉS

A Gallup számos webhelye kínál lehetőséget internetes felmérésben vagy értékelésben való részvételre. A Gallup a megfelelő felmérés vagy értékelés részeként minden egyes felmérés vagy értékelés esetében információkat biztosít az adott célokról és feldolgozási formákról.

1. Hozzáférés a felmérés vagy értékelés eredményeihez más felhasználói fiókból

Más online felhasználó is vásárolhat hozzáférési kódot egy Gallup felméréshez vagy értékeléshez. Felhívjuk a figyelmet, hogy a felmérésben vagy értékelésben való részvétel esetében a felhasználó eredményeihez hozzáférhet az a felhasználó is, aki a Gallup hozzáférési kódot megvásárolta. Ez a fióktulajdonos adott esetben elérheti a felhasználó nevét és eredményeit, de nem éri el a felmérés vagy értékelés keretében az egyes kérdésekre adott konkrét válaszokat. Ezen túlmenően a fiók tulajdonosa nem módosíthatja és nem törölheti a felhasználó eredményeit, vagy a felhasználói fiók adatait.

A felmérés vagy az értékelés befejeztével a felhasználónak bármikor lehetősége van az eredmények más fióktulajdonosokkal való megosztására vonatkozó beállításainak módosítására, illetve az eredmények megosztásának letiltására.

2. A felmérés eredményeinek megosztása másokkal

A felmérés vagy az értékelés befejeztével a felhasználónak lehetősége van a felmérés vagy értékelés eredményeinek e-mailben vagy közösségi hálózatokon történő megosztására. Felhívjuk a figyelmet, hogy csak a felhasználó neve és az eredmény kerül megjelenítésre. A felhasználó a felhasználói fiókjából származó adatainak bármely közösségi médiaszolgáltatással való megosztása esetén felhatalmazást ad részünkre az általunk tőle és róla gyűjtött adatoknak a közösségi médiaszolgáltatóval, más felhasználókkal, valamint a közösségi médiaszolgáltatónál nyilvántartott kapcsolati körével való megosztására, valamint a felhasználó tudomásul veszi, hogy a megosztott adatoknak a közösségi médiaszolgáltató által történő felhasználására az adott közösségi médiaszolgáltató adatvédelmi szabályzata lesz irányadó. Amennyiben Ön nem kívánja személyes adatait ilyen módon megosztani, mellőzze Gallup-adatainak a közösségi médiaszolgáltatóval való megosztását.

III. AZ ADATGYŰJTÉSRE ÉS -FELDOLGOZÁSRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS

1. A felhasználói adatok és beállítások helyesbítése és megváltoztatása; felhasználói fiókok törlése

Ha Ön a GDPR 6. cikke (1). bekezdésének a) pontja értelmében hozzájárulását adta a Galluptól érkező e-mailes kommunikáció fogadásához, de szeretné visszavonni ezen hozzájárulását, és lemondani ezt a szolgáltatást, bármikor kérelmezheti ezt kapcsolatba lépve velünk (lásd az alábbi III. 8. pontot: "Az Ön jogai"). Továbbá a regisztrált felhasználók bármikor megváltoztathatják a felhasználói fiók beállításait a "FELHASZNÁLÓI FIÓK" lehetőségen belül a "Kapcsolat" beállításainak frissítésével.

A bármelyik Gallup webhelyen nyitott bármelyik felhasználói fiók bármikor törölhető, illetve bármikor kérhető a felhasználói adatok módosítása. Ennek érdekében lépjen kapcsolatba velünk.

2. Adatbiztonság

A Gallup alkalmazottai megértik a felhasználói adatvédelem szükségességét, és észszerű és megfelelő biztonsági eljárásrendeket vezettünk be a felhasználói adatok az elvesztéstől, a hibás felhasználástól és a jogtalan hozzáféréstől, a nyilvánosságra hozataltól, a megváltoztatástól és a megsemmisítéstől való megóvására, kellő mértékben figyelembe véve a személyes adatok feldolgozásával járó kockázatokat, illetve ezen adatok természetét. A Gallup adatvédelmi megbízottat nevezett ki az adatvédelmi gyakorlat figyelemmel kísérésére. A felhasználói adatok kizárólag olyan meghatározott személyek számára érhetőek el, akik a felhasználói adatvédelem terén képzésben részesültek. Ezen alkalmazottak hozzáférése azokra az adatokra korlátozódik, amelyekre üzleti célokból szükségük van. Naplót vezetünk az adatokat elérő személyekről, amelyet a biztonsági visszaélések megelőzése érdekében figyelemmel kísérünk.

3. Harmadik feleknél történő adattárolás

Feldolgozás céljából átadunk személyes adatokat társult vállalkozásainknak és más megbízható természetes vagy jogi személy partnereinknek. Az adatok feldolgozása minden esetben a mi utasításaink alapján, továbbá Adatvédelmi szabályzatunk és minden más szükséges adatvédelmi és biztonsági intézkedés betartásával történik. Az adatok tárolásához például olyan szolgáltatók segítségét vesszük igénybe, mint az Amazon felhőszolgáltatása. Beszállítóink és megbízottaink a tőlünk kapott személyes adatokat kizárólag a velünk kötött szerződésben foglalt feladataik ellátására használhatják fel. A Galluphoz hasonlóan nem biztosítanak a felhasználói adatokhoz hozzáférést barterügylet, kereskedelmi ügylet keretében, illetve a hozzáférést soha nem értékesítik. A Gallup felelős marad a Privacy Shield elvei alapján, ha a Gallup által a személyes adatok feldolgozására felkért harmadik fél ügynökök a Gallup nevében tevékenykedve az elveknek nem megfelelő módon járnak el, kivéve, ha a Gallup bebizonyítja, hogy nem felelős a kárt okozó eseményért.

4. Gyermekek és adatvédelem

A Gallup szorgalmazza, hogy a szülők és gondviselők személyesen vegyenek részt a gyermekek online tevékenységében, és teljes körűen ismerkedjenek meg a gyermekeik által meglátogatott webhelyekkel. A Gallup webhelyeken nem található olyan tartalom, amely általánosságban gyermekek számára nem lenne megfelelőnek tekinthető.

5. Hivatkozások más webhelyekre

A Gallup webhelyein előfordulhatnak más szervezetek tulajdonában és/vagy üzemeltetésében lévő webhelyekre mutató hivatkozások, és ezen webhelyek adatvédelmi szabályzata eltérhet a Gallup ilyen szabályzatától. Ezek a webhelyek olyan módon is gyűjthetnek és felhasználhatnak adatokat, amilyen módon azt a Gallup nem teszi. Nyomatékosan ajánljuk a külső oldalak adatvédelmi szabályzatának elolvasását.

6. Az adatgyűjtés és -feldolgozás, valamint az adattárolás helye

A Gallup webhelyek személyes elérésekor a felhasználók megadhatnak olyan személyes adatokat, illetve felmérési vagy értékelési eredményeket, amelyeket a Gallup a jelen adatvédelmi szabályzattal összeegyeztethető üzleti célokra használ fel. A Gallup globális szervezetként gyűjt olyan adatokat is, amelyek feldolgozása nemzetközileg, a világ más pontjain található Gallup irodákban történik. Adatait feldolgozhatjuk az Egyesült Államokban vagy bármely más országban is, ahol a Gallup üzleti tevékenységet folytat vagy társult vállalkozásokat tart fenn (a Galluphoz tartozó vállalatok teljes listája elérhető a Gallup.com webhelyen).

A személyes adatokat a Gallup a jelen Adatvédelmi szabályzatban leírt célokból gyűjti és dolgozza fel, a jogos üzleti cél fennállásáig.

7. Együttműködés a szabályozó hatóságokkal, illetve azok szabályainak betartása

A Gallup megfelel az EU-USA Privacy Shield keretrendszernek és a Svájc és az USA közötti Privacy Shield keretrendszernek az USA Kereskedelmi Minisztériuma által előírtak alapján az Európai Unióból és Svájcból az Egyesült Államokba átvitt személyes adatok gyűjtését, felhasználását és megőrzését illetően. A Gallup tanúsította a Kereskedelmi Minisztérium felé, hogy tartja magát a Privacy Shield elveihez. A jelen Adatvédelmi szabályzat feltételeinek és a Privacy Shield elveinek ütközése esetén a Privacy Shield elvei az irányadóak. A Privacy Shield programról szóló további információkat és a tanúsítványunkat megtekintheti a következő weboldalon: https://www.privacyshield.gov.

8. Az Ön jogai

A felhasználónak joga van a róla tárolt személyes adatokhoz való hozzáféréshez, valamint a pontatlan vagy az EU-USA Privacy Shield elveit megsértve feldolgozott bármely személyes adat javításához, frissítéséhez, módosításához, eltitkolásához, törléséhez vagy más módon történő módosításához. A személyes adatok frissítése esetén a kérés teljesítése előtt megkérjük a felhasználót, hogy azonosítsa magát.

A GDPR hatálya alá tartozó személyes adatai esetében arra is lehetősége van, hogy tiltakozzon adatai feldolgozása ellen, vagy visszavonja az adatai kezeléséhez adott hozzájárulását.

A GDPR értelmében Önnek az alábbi jogai vannak általunk kezelt személyes adataival kapcsolatban:

  • díjmentesen kérhet (i) információt arról, hogy kezelünk-e Önnel kapcsolatos személyes adatokat, (ii) hozzáférést adataihoz és/vagy (iii) egy példányt általunk tárolt személyes adatairól. Ugyanakkor ha kérésének teljesítése sértené mások jogait és szabadságait, illetve ha kérése egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó, fenntartjuk a jogot egy észszerű mértékű díj felszámítására az adatközlés adminisztratív költségeinek, a kommunikációnak vagy a szükséges eljárásoknak a fedezésére, illetve adott esetben kérése elutasítására;
  • joga van kérni személyes adatai helyesbítését, törlését vagy feldolgozásának korlátozását;
  • ha személyes adatai kezelésének jogalapja az Ön hozzájárulása vagy szerződés teljesítése, és az adatok kezelése automatizált eszközökkel történik, Önnek joga van kérni, hogy ezeket az adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, illetve hogy személyes adatait közvetlenül továbbítsuk egy másik adatkezelőnek, ha ez technikailag megvalósítható (az adathordozhatósághoz való jog);
  • ha személyes adatai kezelésének jogalapja az Ön hozzájárulása, Ön bármikor visszavonhatja ezt a hozzájárulását, miközben ez a visszavonás nem érinti az azt megelőzően végzett adatfeldolgozások jogszerűségét, valamint a szóban forgó adatfeldolgozási tevékenységek meglévő jogalapjait; Ön tiltakozhat az egyedi ügyekben végzett olyan automatizált döntéshozatal ellen, amely Önre nézve joghatással járna vagy Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené; és
  • Ön bírósági eljárást kezdeményezhet, amennyiben a személyes adatok kezelése során jogai sérülnek, illetve panaszt tehet az illetékes adatvédelmi hatóságnál.

Ha fenti jogainak bármelyikét szeretné gyakorolni, kérjük, írjon nekünk a következő címre: Privacy_Administrator@Gallup.com.

Amennyiben személyes adatait saját jogos érdekünkben kezeljük a GDPR 6. cikke (1). bekezdésének f) pontja értelmében, Ön bármikor tiltakozhat adatkezelésünk ellen. Adatkezelési tevékenységeinknek és ezek jogalapjainak részletes ismertetését az előző szakaszokban olvashatja. Ha Ön tiltakozást nyújt be, nem folytatjuk tovább személyes adatainak kezelését, kivéve ha az adatkezelés folytatását kényszerítő erejű jogos okok indokolják, vagy az szükséges jogi eljárás megindításához, lefolytatásához vagy annak során való védekezéshez. Ha Ön tiltakozást nyújt be, megkérjük ennek indoklására, hogy ennek alapján tudjuk felülvizsgálni és szükség szerint módosítani személyes adatainak kezelését.

Kérjük, ne feledje, hogy személyes adatainak kezelésébe a hirdetési tevékenységek is beletartozhatnak a fentiek szerint. Ha Ön nem szeretné, hogy személyes adatait közvetlen üzletszerzési céllal is kezeljük, bármikor tiltakozhat ez ellen e-mailt küldve a következő címre: Privacy_Administrator@Gallup.com.

A Gallup a felhasználó beleegyezése nélkül nem osztja meg a személyes adatokat olyan harmadik féllel, aki nem a nevünkben végez feladatokat ügynökként vagy eladóként, illetve az adatgyűjtés eredeti céljához vagy a felhasználó által későbbiekben engedélyezetthez képest nem használja fel lényegesen eltérő célra. Ez alól (többek között) kivételt képez az az eset, ha a személyes adatok Gallup általi kezelése jogszabályi kötelezettség miatt szükséges.

9. Érzékeny személyes adatok

Érzékeny személyes adatainak (pl. egészségügyi adatok, faji vagy etnikai származás, politikai vélemény, vallási vagy világnézeti meggyőződés, szakszervezeti tagság, genetikai adatok, adott személy egyéni azonosítására alkalmas biometrikus adatok, egészségügyi állapotra vonatkozó adatok, illetve nemi életre vagy szexuális irányultságra vonatkozó adatok) kezeléséhez minden esetben külön kifejezett hozzájárulását kérjük.

A Gallup nem köteles kifejezett hozzájárulást beszerezni az érzékeny személyes adatok kezeléséhez többek között ha (a) az adatkezelés az érintett vagy más természetes személy fontos érdekeinek védelméhez szükséges, és az érintett fizikailag vagy jogilag nem képes a hozzájárulás megadására; (b) az adatkezelés szükséges jogi eljárás megindításához, lefolytatásához vagy annak során való védekezéshez, illetve bírósági végzés irányozza elő; (c) az adatkezelés a Gallup munkajogi kötelezettségeinek teljesítéséhez szükséges az EU vagy valamely tagállam joga, illetve tagállami jogot követő kollektív szerződés értelmében, az érintettek alapvető jogait és érdekeit védő megfelelő biztonsági intézkedésekkel megtámogatva; vagy (e) az adatokat az érintett már egyértelműen nyilvánosságra hozta.

10. Vitarendezés

Ha a felhasználónak bármely panasza van a jelen szabályzatnak való megfelelésünket illetően, illetve a Privacy Shield keretrendszerrel vagy általános adatvédelemmel kapcsolatos panasza van, először velünk kell felvennie a kapcsolatot. A jelen szabályzatnak megfelelően kivizsgáljuk és megpróbáljuk megoldani a személyes adatok használatával és nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos panaszokat és vitákat.

Amennyiben a felhasználónak olyan adatvédelemmel vagy adathasználattal kapcsolatos megoldatlan aggodalma van, melyet nem megfelelően kezeltünk, vegye fel a kapcsolatot az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező harmadik fél vitarendezési eljárás szolgáltatójával (költségmentesen) a következő webhelyen: https://www.jamsadr.com/eu-us-privacy-shield.

A humánerőforrás-adatokat illetően a Gallup együttműködik az EU adatvédelmi hatóságaival és a svájci szövetségi adatvédelmi és információügyi biztossal (FDPIC), illetve betartja azok szabályait, ezen hatóságok tanácsa szerint jár el az EU és Svájc közötti humánerőforrás-adatok átvitelét tekintve, a munkaviszonnyal összefüggésben. Ha a felhasználó nem kap időben elismervényt a panasza ügyében a Galluptól, vagy ha nincs megelégedve a panasza kezelésével, felveheti a kapcsolatot az EU adatvédelmi hatóságaival további információk vagy panaszbenyújtás érdekében. Az EU adatvédelmi hatóságok szolgáltatásait a felhasználó költségmentesen élvezheti.

Bizonyos feltételek mellett - mely részletesebben a Privacy Shield weboldalán olvasható - a felhasználónak lehetősége van kötelező érvényű vitarendezést kérni, amikor egyéb vitarendezési eljárásokat már kimerítettek.

A Gallupra a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) vizsgálati és végrehajtási hatáskörei vonatkoznak.

11. A szabályzat frissítése

Ez az adatvédelmi szabályzat a Gallup által a webhelyei felhasználói részére és a regisztrált felhasználói fiókkal rendelkező felhasználók részére tett ígéret. Létezhetnek adott Gallup webhelyek tekintetében további információk, és e szabályzat is frissülhet. Emiatt az adatgyűjtés és az adatok felhasználása miatt aggódó felhasználóknak javasolt az egyes oldalak adatvédelmi szabályzatának tanulmányozása. A Gallup fenntartja a jogot, hogy az összegyűjtött adatok felhasználására vonatkozó szabályokat bármikor megváltoztassa.

12. További kérdések és megjegyzések

Ha Önnek bármilyen felvetése, panasza, hozzáférési kérése vagy a Privacy Shield megállapodással kapcsolatos egyéb kérdése, illetve a Gallup adatvédelmi szabályzatával kapcsolatos észrevétele volna, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk. A Gallup a panasz beérkezését követő 30 napon belül válaszol.