Wat is het standpunt van Gallup met betrekking tot sterke en zwakke punten?

Zonder veel en hard werk is alleen maar talent nooit voldoende. Zonder natuurlijk talent zal veel en hard werken weinig opleveren. Als u nadenkt over waar u uw tijd, energie en aandacht in moet steken, toont onderzoek door Gallup aan dat uw sterke punten een goed beginpunt zijn. Maar dit betekent zeker niet dat ons onderzoek aangeeft dat mensen hun zwakke punten moeten negeren. Dit wel doen is roekeloos, vooral op de werkplek.

Helaas zijn ons onderzoek en de wetenschappelijk bevindingen niet eenduidig. Sommigen geloven dat de Gallup-aanpak van individuele en organisatorische ontwikkeling alleen bestaat uit het focussen op sterke punten.

Alle ontwikkelingsprogramma's van Gallup en raadgevende partners richten zich op het helpen van individuen bij het ontwikkelen van hun sterke punten en bij het omgaan met hun zwakke punten. Onze op sterke punten gebaseerde raadgeving heeft bovendien ook organisaties geholpen bij het vergroten van de productiviteit, het verbeteren van de prestaties en het verbeteren van gebieden met een zwak management of een zwakke leiding. Wij zullen nooit adviseren om zwaktes te negeren. Het resultaat zou schadelijk kunnen zijn voor een bedrijf - en waarschijnlijk ook voor de carrière van de betrokken persoon.