Wat is het verschil tussen een talent en een sterk punt?

Een sterk punt is de mogelijkheid om consequent nagenoeg perfecte prestaties te leveren bij een specifieke activiteit. Talenten zijn natuurlijk terugkerende patronen van gedachten, gevoelens of gedragingen die op productieve wijze gebruikt kunnen worden. Talenten, kennis en vaardigheden vormen samen - met de tijd die is geïnvesteerd in het oefenen en ontwikkelen van uw vaardigheden en kennis - uw sterke punten.

Voorbeeld: zich aangetrokken voelen tot vreemden en plezier hebben in de uitdaging om contact met ze te leggen zijn talenten (van het thema Aanmoediging), terwijl de mogelijkheid om consequent te werken aan een netwerk van aanhangers die u kennen en bereid zijn u te helpen een sterk punt is. Om dit sterk punt te ontwikkelen, hebt u uw talenten verfijnd met vaardigheden en kennis. Net zo is de mogelijkheid om anderen te confronteren een talent (van het thema Sturingskracht), terwijl de mogelijkheid om op succesvolle wijze iets te verkopen een sterk punt is. Om anderen over te halen uw product te kopen, moet u uw talent combineren met productkennis en bepaalde verkoopvaardigheden.

Alhoewel talenten, vaardigheden en kennis allemaal belangrijk zijn voor het ontwikkelen van een sterk punt, is talent altijd het allerbelangrijkst. De reden is dat uw talenten aangeboren zijn en niet verworven kunnen worden, zoals vaardigheden en kennis. Als verkoper kunt u bijvoorbeeld de productkenmerken leren (kennis), kunt u leren de juiste open vragen te stellen (een vaardigheid) en kunt u het verkopen oefenen (investering). Als u echter de aangeboren neiging hebt om een klant op exact het juiste moment het laatste zetje te geven zodat u de deal kunt sluiten, is dit natuurlijk gedrag en geen aangeleerde vaardigheid.

De sleutel tot een volledig ontwikkeld sterk punt is het identificeren van uw meest dominante talenten, die waarschijnlijk in uw top vijf thema's staan, en ze vervolgens aan te vullen met de aangeleerde kennis, vaardigheden en investeringen.