Utoljára frissítve: 2017. április 28.

A Gallup tevékenységét mindig is a magánélet védelme fémjelezte. A Gallup 1935-ös alapítása óta megőrizte a felmérések minden olyan résztvevőjének névtelenségét, aki kifejezetten nem járult hozzá személyes adatainak vagy egyedi eredményeinek kiadásához. A Gallup hasonlóképpen védi a Gallup webhelyeit meglátogató magánszemélyek adatait is. Ezen adatvédelmi nyilatkozat alkalmazásában a "Gallup", illetve a többes szám első személy használata a következőre utal: Gallup, Inc., 901 F Street, NW, Washington, D.C., 20004, U.S.A., valamint annak leányvállalatai és társult vállalkozásai. Az adatvédelmi nyilatkozattal vagy személyes adataival kapcsolatos kérdéseivel keressen meg bennünket.

Ez a nyilatkozat ismerteti a Gallup webhelyein, illetve a Gallup webhelyein keresztül nyújtott szolgáltatások révén gyűjtött és feldolgozott adatok típusait - ideértve a személyes adatokat -, valamint azt, hogy a Gallup ezeket az információkat milyen módon kezeli.
Személyes adat

Adatvédelmi nyilatkozatunkban a "személyes adat" kifejezés azokra az adatokra utal, amelyeket a felhasználó egyedileg ad meg a Gallup számára, és amelyek közvetlenül vagy közvetve, önállóan vagy más adatokkal együttesen alkalmasak a felhasználó azonosítására. A személyes adatok közé tartozik a név, a levelezési cím, a telefonszám, az e-mail-cím, illetve a felhasználó azonosítására alkalmas egyéb adatok is.

A felhasználó azonosítására önmagában nem használható adatok nem minősülnek személyes adatnak. Ide tartozik például az életkor, a nem vagy az egyéb beállítások.
I. A GALLUP WEBHELYEK ÁLTAL GYŰJTÖTT ADATOK

A Gallup webhelyek kétféle módon gyűjtenek adatokat: (1) közvetetten (például a webhely technológiáján keresztül), és (2) közvetlenül (például a webhely látogatói által a különféle oldalakon önkéntesen megadott adatok révén).

1. Közvetetten gyűjtött adatok

Az Ön által a Gallup webhelyekkel folytatott interakciókon, illetve a webhelyek használatán keresztül a Gallup többféle adatot gyűjt közvetlen módon. Ezen adatok közé tartozhat többek között például a böngészővel és eszközzel kapcsolatos információk, automatikus elektronikus kommunikáción keresztül gyűjtött adatok, alkalmazás használatával kapcsolatos adatok, demográfiai információk, földrajzi vagy geolokációs adatok, statisztikai és összesített információk ("egyéb információk").

A statisztikai és összesített információk nem azonosítanak közvetlenül egy adott személyt, de származhatnak a személyes adatokból. Például összesíthetjük a személyes adatokat egy adott irányítószámhoz tartozó felhasználók százalékának kiszámítására.

Ha az egyéb információkat személyes adatokkal egyesítjük, az egyesített adatokat személyes adatokként kezeljük.

1.1. Nyomkövetési adatok

A webhelyen zajló forgalom nagyságát és alakulását, így az adott webhely vagy weboldal napi látogatóinak számát rendszerint nyomkövetési adatnak nevezik. Az ilyen típusú, közvetetten gyűjtött adatokat különféle módokon - így a számítógéphez az interneten való böngészéskor automatikusan hozzárendelt IP-cím révén - gyűjtik. A webszerverek - azaz a weboldalakat "kiszolgáló" számítógépek - automatikusan beazonosítják a felhasználó számítógépét az IP-címével. A Gallup webhelyeire látogatáskor szervereink naplózzák a felhasználói IP-címeket.

Ezen nyomkövetési adatok begyűjtése érdekében a Gallup harmadik felek elemzési szolgáltatásait veszi igénybe, korlátozás nélkül beleértve a Google Analytics webelemző szolgáltatást, amelyet a Google, Inc. nyújt (együttesen: "harmadik fél elemzési szolgáltatók"). A harmadik fél elemzési szolgáltatók "sütiket", azaz a felhasználó számítógépén elhelyezett szöveges fájlokat használnak annak elemzésére, hogy a felhasználók hogyan használják a Gallup webhelyeit. A süti által a Gallup webhelyeknek a felhasználó általi használatával kapcsolatban létrehozott adatok - beleértve a felhasználó IP-címét - a harmadik fél elemzési szolgáltatók kiszolgálóira kerülnek és ott tárolódnak. A harmadik fél elemzési szolgáltatók a Gallup megbízásából ezt az információt arra használják fel, hogy segítségével kiértékeljék, hogy a felhasználó miként használja a Gallup webhelyeit, illetve arra, hogy jelentéseket készítsen a webhelyen tapasztalható forgalomról, és hogy egyéb, a webhelyen észlelt aktivitással kapcsolatos információkat szolgáltasson. A harmadik fél elemzési szolgáltatók a felhasználó IP címét nem társítják az általuk tárolt semmiféle más adattal.

A Google Analytics általi adatgyűjtés és -felhasználás (sütik és IP-címek) megelőzésére letölthető és telepíthető egy böngésző bővítmény, mely ide kattintva elérhető. A Gallup IP-cím anonimizálást alkalmaz, mely levágja/anonimizálja az IP-cím utolsó nyolc karakterét az Európai Unió tagállamai, illetve az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás más részes felei esetében. Csak kivételes esetekben történik meg, hogy a teljes IP-cím kerül megküldésre a Google egyesült államokbeli szervereire, és azt ott rövidítik le.

További információ a Google Analytics szolgáltatási és adatvédelmi feltételei között található.

A Gallup részéről csak a kijelölt rendszergazdák férhetnek hozzá a Google Analytics által gyűjtött adatokhoz, és ezeket az adatokat kizárólag adminisztrációs és tervezési célokra használjuk, felhasználóink igényeinek kielégítése céljaira, így a webhelyen található tartalom továbbfejlesztésére, valamint a webhely tartalmának és/vagy megjelenésének egyéni felhasználókra vagy felhasználói csoportokra való testre szabására.

1.2. Gallup sütik

A közvetetten gyűjtött adatok más típusai "sütikben" kerülnek tárolásra. A sütik olyan kisméretű elektronikus adatfájlok, amelyeket egy webhely át tud írni a látogató merevlemezére, hogy segítséget nyújtson a látogatónak a webhelyen. A Gallup egyes webhelyei egyszerűen csak arra használnak sütiket, hogy eltároljanak egy felhasználói kódot, hogy a webhely újbóli meglátogatásakor ne kelljen a felhasználónak újból megadnia az adatait. A sütik használata bevett internetes gyakorlat. Bár a legtöbb webböngésző automatikusan elfogadja a sütiket, a felhasználó dönthet a sütik fogadásáról vagy elutasításáról. A felhasználó beállíthatja webböngészőjét a sütik fogadásának letiltására vagy pedig arra, hogy süti érkezése esetén értesítést küldjön. A böngésző megfelelő beállításaival letiltható a sütik használata. Felhívjuk azonban a figyelmet, hogy ha így tesz, nem feltétlenül tudja elérni a Gallup webhelyek valamennyi funkcióját. A Gallup által elhelyezett sütik lejárnak, amint a felhasználó befejezi a webhelyen a munkamenetet, illetve akkor is, ha bizonyos ideig nem végez tevékenységet a webhelyen.

1.3. Harmadik féltől származó sütik

Előfordulhat, hogy harmadik fél reklámcégek sütijeit használjuk, hogy nevünkben reklámokat helyezzenek el. Ezek a cégek sütiket és műveleti címkéket használhatnak a reklám hatékonyságának mérésére. A döntés továbbra is a felhasználó kezében van, hogy elfogadja-e ezeket a sütiket. A felhasználó beállíthatja webböngészőjét a harmadik féltől származó sütik fogadásának letiltására vagy pedig arra, hogy ilyen harmadik féltől származó süti érkezése esetén értesítést küldjön.

2. Közvetlenül gyűjtött adatok

A Gallup gyűjt olyan személyes adatokat és egyéb információkat is, amelyeket a felhasználók önként adnak meg. Teljes mértékben a felhasználón múlik, hogy megadja-e a kért információkat.

A Gallup valamennyi közvetlenül gyűjtött adatot bizalmasan kezel, és az adatokat kizárólag a begyűjtésükkor meghatározott adott célra használja. A Gallup ezek egyéb felhasználásához a felhasználó engedélyét kéri. A felhasználó bármikor dönthet ezen információk törléséről is. A Gallup a felhasználó kifejezett beleegyezése nélkül nem biztosít a felhasználói adatokhoz hozzáférést barterügylet, kereskedelmi ügylet keretében, illetve a hozzáférést soha nem értékesítik.

2.1. A felhasználói fiók adatai

A Gallup egyik webhelyén fiók ("felhasználói fiók") létrehozásakor a felhasználótól személyes adatok megadása kérhető, ebbe korlátozás nélkül beletartozhat a neve, e-mail-címe és telefonszáma. Ha a felhasználó a Gallup által értékesített valamely termék, szolgáltatás, hozzáférési kód vagy más cikk megvásárlása mellett dönt, a számlázáshoz kérni fogják a felhasználó fizetési adatainak és teljes címének megadását.

A Gallup ügyfeleként/felhasználójaként személyes adatokat kaphatunk Önről, amikor valamely weboldalunkra vagy szolgáltatásunkra/termékünkre regisztrál, vagy amikor visszajelzést ad a termékeinkről vagy szolgáltatásainkról. Ügyfélként/felhasználóként személyes adatait - ha különben a törvény nem tiltja - a következő célokra használjuk fel:

  • Az Ön által kért termékek és szolgáltatások nyújtása.
  • Az Ön fiókjáról és tranzakcióiról velünk folytatott kommunikáció, valamint webhelyeinken nyújtott szolgáltatásokról, illetve szabályzataink módosításairól szóló tájékoztatás küldése.
  • Támogatás nyújtása többek között termékfrissítésekhez, termékjavításokhoz, valamint egyéb hasonló kommunikációkhoz.
  • A felhasználó értesítése a forgalomba bocsátott új termékekről és szolgáltatásfejlesztésekről, valamint a Gallup termékek és szolgáltatások reklámozása a jelen szabályzat szerint.

A felhasználói fiók adatait csak addig tároljuk, amíg a felhasználó a fiók megszüntetése mellett nem dönt (lásd a III.1. pontot lentebb). Amennyiben jogszabályi adatmegőrzési követelmények miatt tovább kell személyes adatokat őriznünk, azok Gallup általi további felhasználását letiltjuk, és az adatokat csak az adatmegőrzési időszak végéig tároljuk.

2.2. Más közvetlenül megadott személyes adatok

A felhasználó által a Gallup webhelyeken, így a kapcsolattartási nyomtatványok révén vagy telefonon megadott személyes adatokat szolgáltatási adatbázisunkban tároljuk, és azokat - jogszabályban előírt hosszabb jogi megőrzési időtartam hiányában - az üzleti igények teljesítéséig őrizzük meg.

II. ADATGYŰJTÉS

A Gallup számos webhelye kínál lehetőséget internetes felmérésben vagy értékelésben való részvételre. A Gallup a megfelelő felmérés vagy értékelés részeként minden egyes felmérés vagy értékelés esetében információkat biztosít az adott célokról és feldolgozási formákról.

1. Hozzáférés a felmérés vagy értékelés eredményeihez más felhasználói fiókból

Más online felhasználó is vásárolhat hozzáférési kódot egy Gallup felméréshez vagy értékeléshez. Felhívjuk a figyelmet, hogy a felmérésben vagy értékelésben való részvétel esetében a felhasználó eredményeihez hozzáférhet az a felhasználó is, aki a Gallup hozzáférési kódot megvásárolta. Ez a fióktulajdonos adott esetben elérheti a felhasználó nevét és eredményeit, de nem éri el a felmérés vagy értékelés keretében az egyes kérdésekre adott konkrét válaszokat. Ezen túlmenően a fiók tulajdonosa nem módosíthatja és nem törölheti a felhasználó eredményeit, vagy a felhasználói fiók adatait.

A felmérés vagy az értékelés befejeztével a felhasználónak bármikor lehetősége van az eredmények más fióktulajdonosokkal való megosztására vonatkozó beállításainak módosítására, illetve az eredmények megosztásának letiltására.

2. A felmérés eredményeinek megosztása másokkal

A felmérés vagy az értékelés befejeztével a felhasználónak lehetősége van a felmérés vagy értékelés eredményeinek e-mailen vagy közösségi hálózatokon történő megosztására. Felhívjuk a figyelmet, hogy csak a felhasználó neve és az eredmény kerül megjelenítésre. A felhasználó a felhasználói fiókjából származó adatainak bármely közösségi médiaszolgáltatással való megosztása esetén felhatalmazást ad részünkre az általunk tőle és róla gyűjtött adatoknak a közösségi médiaszolgáltatóval, más felhasználókkal, valamint a közösségi médiaszolgáltatónál nyilvántartott kapcsolati körével való megosztására, valamint a felhasználó tudomásul veszi, hogy a megosztott adatoknak a közösségi médiaszolgáltató által történő felhasználására az adott közösségi médiaszolgáltató adatvédelmi szabályzata lesz irányadó. Amennyiben a felhasználó nem kívánja adatait ilyen módon megosztani, mellőzze a Gallup-adatainak a közösségi médiaszolgáltatóval való megosztását.

III. AZ ADATGYŰJTÉSRE ÉS -FELDOLGOZÁSRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS

1. A felhasználói adatok és beállítások helyesbítése és megváltoztatása; felhasználói fiókok törlése

Ha a felhasználó hozzájárult ahhoz, hogy a Galluptól e-mailben tájékoztatásokat kapjon, de szeretné lemondani ezt a szolgáltatást, ezt bármikor kérheti, ha felveszi velünk a kapcsolatot. Továbbá a regisztrált felhasználók bármikor megváltoztathatják a felhasználói fiók beállításait a "FELHASZNÁLÓI FIÓK" lehetőségen belül a "Kapcsolat" beállításainak frissítésével.

A bármelyik Gallup webhelyen nyitott bármelyik felhasználói fiók bármikor törölhető, illetve bármikor kérhető a felhasználói adatok módosítása. Ennek érdekében lépjen kapcsolatba velünk.

2. Adatbiztonság

A Gallup alkalmazottai megértik a felhasználói adatvédelem szükségességét, és észszerű és megfelelő biztonsági eljárásrendeket vezettünk be a felhasználói adatok az elvesztéstől, a hibás felhasználástól és a jogtalan hozzáféréstől, a nyilvánosságra hozataltól, a megváltoztatástól és a megsemmisítéstől való megóvására, kellő mértékben figyelembe véve a személyes adatok feldolgozásával járó kockázatokat, illetve ezen adatok természetét. A Gallup adatvédelmi megbízottat nevezett ki az adatvédelmi gyakorlat figyelemmel kísérésére. A felhasználói adatok kizárólag olyan meghatározott személyek számára érhetőek el, akik a felhasználói adatvédelem terén képzésben részesültek. Ezen alkalmazottak hozzáférése azokra az adatokra korlátozódik, amelyekre üzleti célokból szükségük van. Naplót vezetünk az adatokat elérő személyekről, amelyet a biztonsági visszaélések megelőzése érdekében figyelemmel kísérünk.

3. Harmadik feleknél történő adattárolás

A jelen adatvédelmi szabályzatban ismertetett célokból megoszthatjuk a személyes adatokat a nevünkben eljáró eladókkal vagy ügynökökkel. Például megbízhatunk cégeket a rendszereink vagy szolgáltatásaink védelmében vagy biztosításában való segítkezésre. Minden általunk alkalmazott eladónak vagy ügynöknek meg kell felelnie az adatvédelmi és biztonsági követelményeinknek, valamint nem engedélyezett számukra a tőlünk kapott személyes adatok használata bármely egyéb célra. A Galluphoz hasonlóan nem biztosítanak a felhasználói adatokhoz hozzáférést barterügylet, kereskedelmi ügylet keretében, illetve a hozzáférést soha nem értékesítik. A Gallup felelős marad az adatvédelmi pajzs elvei alapján, ha a Gallup által a személyes adatok feldolgozására felkért harmadik fél ügynökök a Gallup nevében tevékenykedve az elveknek nem megfelelő módon járnak el, kivéve, ha a Gallup bebizonyítja, hogy nem felelős a kárt okozó eseményért.

4. Gyermekek és adatvédelem

A Gallup szorgalmazza, hogy a szülők és gondviselők személyesen vegyenek részt a gyermekek online tevékenységében, és teljes körűen ismerkedjenek meg a gyermekeik által meglátogatott webhelyekkel. A Gallup webhelyeken nem található olyan tartalom, amely általánosságban gyermekek számára nem lenne megfelelőnek tekinthető.

5. Hivatkozások más webhelyekre

A Gallup webhelyein előfordulhatnak más szervezetek tulajdonában és/vagy üzemeltetésében lévő webhelyekre mutató hivatkozások, és ezen webhelyek adatvédelmi szabályzata eltérhet a Gallup ilyen szabályzatától. Ezek a webhelyek olyan módon is gyűjthetnek és felhasználhatnak adatokat, amilyen módon azt a Gallup nem teszi. Nyomatékosan ajánljuk a külső oldalak adatvédelmi szabályzatának elolvasását.

6. Az adatgyűjtés és -feldolgozás helye

A Gallup webhelyek személyes elérésekor a felhasználók megadhatnak olyan személyes adatokat, illetve felmérési vagy értékelési eredményeket, amelyeket a Gallup a jelen adatvédelmi szabályzattal összeegyeztethető üzleti célokra használ fel. A Gallup globális szervezetként gyűjt olyan adatokat is, amelyek feldolgozása nemzetközileg, a világ más tájain található Gallup irodákban történik. Az adatfeldolgozás történhet az Egyesült Államokban vagy bármely más olyan országban, amelyben a Gallup, társult vállalkozásai, leányvállalatai vagy szolgáltatói telephellyel rendelkeznek.

7. Együttműködés a szabályozó hatóságokkal, illetve azok szabályainak betartása

A Gallup megfelel az EU-USA adatvédelmi pajzs keretének és a Svájc és USA közötti adatvédelmi pajzs keretének az USA Kereskedelmi Minisztériuma által előírtak alapján az Európai Unióból és Svájcból az Egyesült Államokba átvitt személyes adatok gyűjtését, felhasználását és megőrzését illetően. A Gallup tanúsította a Kereskedelmi Minisztérium felé, hogy tartja magát az adatvédelmi pajzs elveihez. A jelen adatvédelmi szabályzat feltételeinek és az adatvédelmi pajzs elveinek ütközése esetén az adatvédelmi pajzs elvei az irányadóak. Az adatvédelmi pajzs programról további információkat és a tanúsítványunkat megtekintheti a következő weboldalon: https://www.privacyshield.gov.

8. A felhasználó személyes adataihoz való hozzáférés, javítás, illetve használatára vonatkozó korlátozás

A felhasználónak joga van a róla tárolt személyes adatokhoz való hozzáféréshez, valamint a pontatlan vagy az EU-USA adatvédelmi pajzs elveit megsértve feldolgozott bármely személyes adat javításához, frissítéséhez, módosításához, eltitkolásához, törléséhez vagy más módon történő módosításához, kivéve, ha jogszerű üzleti tevékenységből eredően vagy jogi célokból kifolyólag meg kell őriznünk az adatokat. A személyes adatok frissítése esetén a kérés teljesítése előtt megkérjük a felhasználót, hogy azonosítsa magát.

A felhasználó kifogást emelhet a személyes adatainak a felhasználását vagy feldolgozását illetően, valamint bármikor visszavonhatja a személyes adatainak használatához adott hozzájárulását.

Elutasíthatunk kéréseket, melyek észszerűtlenül ismétlődőek, aránytalanul nagy műszaki erőfeszítést kívánnak (pl. új rendszer fejlesztését vagy egy létező gyakorlat alapvető módon való megváltoztatását), kockáztatják mások adatvédelmét, vagy egyáltalán nem praktikusak (például biztonsági mentéseket tartalmazó rendszereken meglévő adatokra vonatkozó kérések).

A Gallup észszerű időtartamon belül - észszerű módon és könnyen érthető formában - válaszol a hozzáférési kérésekre. A Gallup felszámolhat egy nem túlzott mértékű díjat a hozzáférés biztosításával kapcsolatos költségek fedezésére. A Gallup észszerű korlátot szabhat egy adott személy adott időn belül létrehozott hozzáférési kéréseinek számát (illetve ez alapján azok teljesítését) illetően.

A Gallup a felhasználó beleegyezése nélkül nem osztja meg a személyes adatokat olyan harmadik féllel, aki nem a nevünkben végez feladatokat ügynökként vagy eladóként, illetve az adatgyűjtés eredeti céljához vagy a felhasználó által későbbiekben engedélyezetthez képest nem használja fel lényegesen eltérő célra. Ez alól kivételt képeznek az olyan esetek, amikor a Gallupnak állami hatósági szervek törvényes kérésének kell eleget tennie, ideértve a nemzetbiztonsági vagy a jog érvényesítésére vonatkozó követelményeknek való megfelelést is.

Az érzékeny információkat tekintve (pl. társadalombiztosítási szám vagy egyéb nemzeti azonosítók, egészségügy információk, etnikai vagy faji származásra vonatkozó információk, politikai vélemények, vallási vagy világnézeti meggyőződések, szakszervezeti tagságok, büntetőjogi háttér vagy szexuális irányultság) a felhasználó kifejezett beleegyezését (hozzájárulását) kérjük, ha ezen adatokat (i) hozzáférhetővé tennénk harmadik fél számára, vagy ha (ii) az adatgyűjtés eredeti céljaihoz vagy a felhasználó által későbbiekben engedélyezettekhez (vagyis az általa hozzájárulthoz) képest eltérő célra használnánk fel. A Gallup számára nem kötelező kifejezett beleegyezést (hozzájárulást) szereznie az érzékeny információkat tekintve, amennyiben az adatfeldolgozás: (a) az érintett vagy más személy létfontosságú érdekében áll; (b) szükséges a jogszerű követelések vagy a védelem megállapításához; (c) egészségügyi ellátás vagy diagnózis nyújtásához szükséges; (d) a Gallupnak a foglalkoztatási jog területén fennálló kötelezettségeinek a végrehajtása céljából szükséges; vagy (e) olyan adatokra vonatkozik, amelyeket az egyén egyértelműen nyilvánosságra hozott.

9. Vitarendezés

Ha a felhasználónak bármely panasza van a jelen szabályzatnak való megfelelésünket illetően, illetve az adatvédelmi pajzzsal vagy általános adatvédelemmel kapcsolatos panasza van, először velünk kell felvennie a kapcsolatot. A jelen szabályzatnak megfelelően kivizsgáljuk és megpróbáljuk megoldani a személyes adatok használatával és nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos panaszokat és vitákat.

Amennyiben a felhasználónak olyan adatvédelemmel vagy adathasználattal kapcsolatos megoldatlan aggodalma van, melyet nem megfelelően kezeltünk, vegye fel a kapcsolatot az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező harmadik fél vitarendezési eljárás szolgáltatójával (költségmentesen) a következő webhelyen: https://www.jamsadr.com/eu-us-privacy-shield.

A humánerőforrás-adatokat illetően a Gallup együttműködik az EU adatvédelmi hatóságaival és a svájci szövetségi adatvédelmi és információügyi biztossal (FDPIC), illetve betartja azok szabályait, ezen hatóságok tanácsa szerint jár el az EU és Svájc közötti humánerőforrás-adatok átvitelét tekintve, a munkaviszonnyal összefüggésben. Ha a felhasználó nem kap időben elismervényt a panasza ügyében a Galluptól, vagy ha nincs megelégedve a panasza kezelésével, felveheti a kapcsolatot az EU adatvédelmi hatóságaival további információk vagy panaszbenyújtás érdekében. Az EU adatvédelmi hatóságok szolgáltatásait a felhasználó költségmentesen élvezheti.

Bizonyos feltételek mellett - mely részletesebben az adatvédelmi pajzs weboldalán olvasható - a felhasználónak lehetősége van kötelező érvényű vitarendezést kérni, amikor egyéb vitarendezési eljárásokat már kimerítettek.

A Gallupra a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) vizsgálati és végrehajtási hatáskörei vonatkoznak.

10. A szabályzat frissítése

Ez az adatvédelmi szabályzat a Gallup által a webhelyei felhasználói részére és a regisztrált felhasználói fiókkal rendelkező felhasználók részére tett ígéret. Létezhetnek adott Gallup webhelyek tekintetében további információk, és e szabályzat is frissülhet. Emiatt az adatgyűjtés és az adatok felhasználása miatt aggódó felhasználóknak javasolt az egyes oldalak adatvédelmi szabályzatának tanulmányozása. A Gallup fenntartja a jogot, hogy az összegyűjtött adatok felhasználására vonatkozó szabályokat bármikor megváltoztassa.

11. További kérdések és megjegyzések

Ha a felhasználónak bármely kérdése, panasza, hozzáférési kérése és az adatvédelmi pajzzsal kapcsolatos egyéb kérdése van, illetve megjegyzése a Gallup adatvédelmi szabályzatát illetően, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk. A Gallup a panasz beérkezését követő 45 napon belül válaszol.